Kunst, Cultuur & Geschiedenis van Amsterdam

Stadswandeling in de Jordaan, Grachtengordel, Centrum, de Wallen en de IJ-oevers, een uitagenda, plattegronden, krant, en virtuele wandelingen langs hofjes, ateliers, gevelstenen, standbeelden, monumenten of historische bezienswaardigheden in het Centrum van Amsterdam.

Google Jordaanweb

Virtuele wandelingen langs hofjes in de Jordaan, monumenten van de Grachtengordel bekijken, door het Centrum touren, over de Wallen struinen, naar de Waag op de Nieuwmarkt, het Lieverdje op het Spui, het uitgaansleven op het Rembrandtplein of het Leidseplein, luieren in het Vondelpark, verleden van de kloosters onderzoeken en genieten van de architectuur aan de IJoevers: met een muisklik op de middenfoto's wandel je virtueel door Amsterdam. Een klik op weer andere foto's geeft informatie.


Wist u dat de schilder Rembrandt zijn laatste jaren in armoede doorbracht in de Jordaan? Dat de altijd kijvende Jan Klaassen en Katrijn echt bestaan hebben en woonden in de Jordaan? Op Jordaanweb vindt men veel van dergelijke weetjes. Honderden interactieve foto's, waarop men met de muis kan 'wandelen', geven een beeld van de omgeving en geschiedenis van Amsterdam.


concept, photos & texts of website are copyrighted ©jordaanweb


wandeltochten - hofjes - gevelstenen - monumenten - museums - theaters - geschiedenis - uitagenda - plattegrond - krant - gelegids - hofconcert