Plattegrond van Amsterdam, de Grachtengordel, Centrum, de Wallen, de Jordaan en de IJ-oevers. Bezienswaardigheden en veel foto's en tips voor dagje uit van Amsterdam

Dagje uit in Amsterdam, startpagina met kaart voor stadswandeling in Amsterdam; wandelingen langs ateliers, hofjes, gevelstenen monumenten en galeries aan de grachten in Amsterdam: monumenten aan de Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht, Singel en het Centrum en de Wallen van Amsterdam.

Virtuele wandelingen langs hofjes in de Jordaan, monumenten van de Grachtengordel bekijken, door het Centrum touren, over de Wallen struinen, naar de Waag op de Nieuwmarkt, het Lieverdje op het Spui, het uitgaansleven op het Rembrandtplein of het Leidseplein, en genieten van de architectuur van de IJoevers: met een muisklik op de middenfoto's wandel je virtueel door Amsterdam. Met een klik op weer andere foto's krijg je achtergrondinformatie over bezienswaardigheden.

Een virtuele wandeltocht langs de pleinen, hofjes en grachten van Amsterdam met informatie over monumenten, architectuur of bijvoorbeeld gevelstenen. Honderden interactieve foto's waarop men met de muis kan 'wandelen' door Amsterdam.

Klik gerust op alle foto's. Achter de meeste foto's zit veel informatie 'verborgen'. Met een muisklik op een foto wordt het een en ander over Amsterdam uit de doeken gedaan.

De virtuele stadswandeling kan met de plattegrond, de gele gids en de pagina met wandeltochten uitgestippeld worden.

Historische, actuele en culturele informatie is virtueel gelinkt aan foto's van bv. het Anne Frankhuis, de Waag of de Westertoren. Achter een foto van een monument, hofje, cafe, gevelsteen, klooster, standbeeld, markt, plein, restaurant, school, of bibliotheek vindt men met een muisklik achtergrondinformatie.

Menupage of this site Information about this site